Rólam

Utolsó frissítés: 2012. június 15.

Nem ígérem, hogy ez gyakran frissülni fog, de ha épp nem tartalmazná az aktuális információkat, akkor csak szólj nyugodtan.

Szilágyi-Benedek Dávidnak hívnak, viszont ha nem szükséges, akkor csak a Benedek családnevet használom. Jó kis története van ennek a családnevesdinek, de most nem fárasztalak ezzel, így is a legtöbben a Benedekrol azt hiszik, hogy keresztnév, pedig nem túl bonyolult az a kis vonalka.

Ha nem bánod nem kezdem a szokásos itt nevelkedtem fel, itt-ott ezt csináltam, maximum nagyon röviden. Szülofalum a méltán “híres” Szilágynagyfalu, középiskolám a szilágysági Somlyón végeztem a Simion Barnutiu Fogimnázium Humán tagozatán. Remek négy év volt ez számomra, hiszem, hogy életre szóló barátokat szereztem itt. Ezt követte az egyetem, amit nemrég fejeztem be, ugyan nem éppen találó az elozohöz, hiszen kicsit reálosodtam, a Partiumi Keresztény Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Menedzsment szakát végeztem el elég szép eredményekkel. Habár nem ez volt az álmom, de idoközben eléggé megszerettem, az pedig, hogy ebben az ágazatban fogok-e dolgozni, ez már a jövo zenéje, vagy netalán a zene jövoje?

Röpke 21 évem alatt rengeteg mindenbe belefogtam, sok mindent kipróbáltam, így eléggé színes lettem. Sokat foglalkoztam a számítástechnika különbözo oldalaival, de annál többet is a zenével. Szinte fél életemben jelen volt valamilyen formában, mostanában pedig egyre intenzívebb. Kb. 12 éves koromban kezdtem el orgonálni tanulni, aztán ez lassacskán zongorává alakult. Öt éve egy újabb hangszer szegodött mellém, elkezdtem trombitálni is. Érzésem szerint sokkal nagyobb helyet tölt be, mint a zongora, ugyan tudom magamról, hogy sosem lesz belolem “nagy” trombitás, de nagyobb a jövoje, mivel minden bokorban bujkál egy-egy zongorista.

A zenének sokkal összetettebb formája is elért hozzám, vagy talán én értem azt el, kb. 3 éve karmesterkedem is, egy egyházi zenekart vezetek. Ha már zenekaroknál tartunk, az említett egyházi zenekar mellett – a Nagyfalui Baptista Fúvószenekar – még a Nagyváradi Baptista Fúvósenekar tagja is vagyok, továbbá a Nagyváradi Szimfonikus Fúvószenekarban is játszom. Jóvoltomból már honlapunk is van, látogass meg minket a www.ossovaradinum.tk honlapon. Rövid történelmünk ellenére szép a háttér, Nagyváradon már több koncertünk is volt, továbbá Székelyföldön is turnéztunk, valamint Németországban is ismertek vagyunk.

Habár nem a zene mellett döntöttem, mint szakma, nem szeretném, ha kimaradna az életembol, rengeteget jelent nekem. Ezt azok tudnák a legjobban visszaigazolni, akik közelrol ismernek, akik nap mint nap látnak. Tudják, hogy nincs olyan percem, órám, melyben ne legyen ott a zene valamilyen formája egy dallamban, egy ritmusban, legyen az egy dúdolás vagy kézdobolás. Ennek ellenére, mint írtam, minden a jövo zenéje, még az is megtörténhet, hogy közöm sem lesz a közgazdaságtanhoz, vagy mellette marad fontos helyen a zene.

 

“Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be.”

Kodály Zoltán

 


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.